ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Herbata zielona Hojicha

Hojicha to japońska, dość młoda herbata, wyprodukowana pierwszy raz w 1920 roku w Kyoto. Hojicha jest prażona w ceramicznym naczyniu na węglu drzewnym, pozostałe procesy podczas produkcji są takie same jak dla zielonej herbaty. Napar z herbaty Hojicha nie ma w sobie warzywności zielonej herbaty, a na to miejsce pojawia się prażony, karmelowy słodki smak.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Yerba mate barbacua

Yerba Mate: Barbacua. Oznaczenie Yerba Mate określające mate poddaną prażeniu lecz nadal zielona w odróżnieniu[...]

Najstarsze herbaciane drzewo świata

Nie lada kłopot pojawia się, gdy chcemy precyzyjnie określić, które z drzew herbacianych jest najstarsze[...]

Kocanka piaskowa

Napar z kocanki pachnie nieco żywicznie, w smaku zaś jest nieco przyprawowy, kojarzy się z[...]

Podróbki Yerba mate, właściwości Miodokrzewu, czy fusy Yerba mate są szkodliwe. Yerba czy herba #3

W trzecim wydaniu programu Yerba czy herba odpowiadamy na pytania: która Yerba mate ma największy[...]

Dong Ding, Tung-ting

Herbata niebieska (turkusowa) oolong produkowana na Tajwanie. Uznana za jedną z lepszych tajwańskich herbat. Pierwsze[...]

Herbata zielona Pi Lo Chun, chińska herbata zielona

Zielona herbata Pi Lo Chun znana także pod nazwą Biluochun lub Bi Lo Chun zaliczana[...]

Jak parzyć herbatę na zimno? Zimne parzenie herbaty. Cold brew

Do zimnego parzenia herbaty można użyć właściwie każdej herbaty (również Yerba mate), jaką tylko lubicie.[...]

Czym jest mate green? Yerba mate na europejski rynek

Mate green to, można by powiedzieć, piąty rynek mate i piąty jej rodzaj mate. Nie[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.