ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Herbata zielona Hojicha

Hojicha to japońska, dość młoda herbata, wyprodukowana pierwszy raz w 1920 roku w Kyoto. Hojicha jest prażona w ceramicznym naczyniu na węglu drzewnym, pozostałe procesy podczas produkcji są takie same jak dla zielonej herbaty. Napar z herbaty Hojicha nie ma w sobie warzywności zielonej herbaty, a na to miejsce pojawia się prażony, karmelowy słodki smak.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Yerba mate La Rubia, opinie

Mówi się, że nie ma sensu naprawiać skoro nic się nie zepsuło. Mogłoby to być[...]

Patyki, liście i pył w yerba mate – test smaku poszczególnych frakcji

Po co w yerba mate łodyżki? Przywykliśmy do obecności łodyżek w suszu yerba mate do[...]

Herbata zielona z miętą. Herbata z Maroka – właściwości

Herbata marokańska, czyli maghrebi to napój tradycyjnie pijany nie tylko w Maroku, lecz także w[...]

Rooibos tea: produkcja. Jak produkowany jest rooibos? Uprawy

Uprawiany rooibos żyje około 6 lat z czego 4 lata to okres zbierania plonów. Sama[...]

Herbata zielona Gunpowder

Gunpowder to bardzo ceniona odmiana zielonej herbaty, której listki zwijane są w małe perełki o[...]

Chasen

Czym jest chasen? Chasen to bambusowy pędzel służący do przygotowywania herbaty matcha. Wykonany jest z[...]

Święto Herbaty 9 – 1-2 lipca 2017

W tym roku już po raz dziewiąty w Cieszynie spotkają się miłośnicy dobrej herbaty, a[...]

Ciekawe liczby związane z herbatą

Przedstawiamy kilka liczbowych ciekawostek na temat herbaty, o których mogliście nie słyszeć.

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.