ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Herbata zielona Hojicha

Hojicha to japońska, dość młoda herbata, wyprodukowana pierwszy raz w 1920 roku w Kyoto. Hojicha jest prażona w ceramicznym naczyniu na węglu drzewnym, pozostałe procesy podczas produkcji są takie same jak dla zielonej herbaty. Napar z herbaty Hojicha nie ma w sobie warzywności zielonej herbaty, a na to miejsce pojawia się prażony, karmelowy słodki smak.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Witaminy w herbacie, zawartość witamin w herbacie

Nie stwierdzono zawartości witaminy A w żadnej herbacie (oprócz Matchy, dla 2g będzie to 0,32[...]

Chanoyu: Tradycyjny japoński rytuał picia herbaty

Tradycyjny japoński rytuał picia herbaty nazywa się chanoyu co w języku polskim oznacza „woda na[...]

Zapisywanie notatek o herbacie: herbaciany dziennik. Czy warto?

Pomysł oczywisty: zapisywać, robić notatki. Czy warto? Zdecydowanie tak. W ten sposób nauka herbaty będzie[...]

Herbata Qian Liang – Hei Cha z Hunanu

Hunan, a konkretnie Anhua uchodzi za ojczyznę herbaty ciemnej Hei Cha. Większość osób zna przede[...]

Jak wyczyścić matero z tykwy? Porady

Niezmiennie jednym z najczęściej zadawanych naszemu zespołowi pytań związanych z akcesoriami do yerba mate, jest[...]

Herbata na biegunkę. Pokrzywa na apetyt

Pokrzywa wzmaga apetyt, dobrze wpływa na pracę wątroby oraz całego układu pokarmowego. Dobra przy biegunkach.[...]

Herbaciane kosmetyki: drzewo herbaciane

Z listków i kory drzew herbacianych uzyskuje się olejek eteryczny. Olejek eteryczny jest to aromatyczna[...]

Herbata w Chinach

Nie bez kozery Chiny najbardziej kojarzą nam się z herbatą. Jeśli wierzyć legendom, herbata ma[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.