ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Mówi się, że nie ma sensu naprawiać skoro nic się nie zepsuło. Mogłoby to być motto marki La Rubia, która z biegiem lat nie zmienia się ani trochę. Rodzinna firma pana Tishlera produkuje te yerba mate cały czas dokładnie w ten sam sposób, nic nie robiąc sobie z postępu. Nie zmieniono opakowania, sposobu produkcji, nie dodano nowych wersji tej mate. Nie ma nawet strony internetowej, nie korzysta się również z mediów społecznościowych. Można by pomyśleć, że taka firma nie powinna istnieć, a tym bardziej istnieć na rynku międzynarodowym. Tymczasem La Rubia radzi sobie świetnie będąc cenioną za swą niezmienność i tradycyjny smak. Oraz swego rodzaju niszowość.

Co oznacza nazwa La Rubia?

Słowo La Rubia oznacza blondynkę i taka też grafika znajduje się na charakterystycznym fioletowym opakowaniu. Nie wiemy o niej jednak nic więcej, a domysły każą nam przypuszczać, że wizerunek jak i nazwa nie są przypadkowe. W ofercie firmy nie znajdziemy nic innego niż zwykłą wersję La Rubia. Nie ma mieszanki ziołowej, ani wersji sueve czy despalady. Są tylko dwie wielkości opakowania.

Jak produkowana jest yerba mate La Rubia?

Produkcja tej mate jest organiczna i limitowana. Nie jest to blend pochodzący z różnych plantacji, których liście skupowane są przez dużego producenta i mieszane według receptury. Tutaj mamy do czynienia z rodzinną firmą i ich plantacją. Przy produkcji La Rubia pracuje ponad 20 osób. Limit produkcji zaś oznacza, że tyle yerba mate ile wyrosło i ile się przetworzyło jest na sprzedaż i na więcej trzeba czekać do następnych zbiorów.

Yerba mate La Rubia 500g
Yerba mate La Rubia 500g

Jak smakuje yerba mate La Rubia?

Co czyni taką mate jak ta tak popularną na całym świecie? Jej wyjątkowy smak i charakter. Yerba ta produkowana jest tradycyjnie przy użyciu niezbyt nowych urządzeń. Jest dymiona i sezonowana dwa lata. Smak tej mate jest wyjątkowy. Dymny i szorstki jak przystało na paragwajskie mate. Znajdziemy tutaj też nuty tytoniu i wiśni, a także muśnięcie gorzkiej czekolady. Najwięcej daje z siebie przy pierwszym parzeniu.

Yerba mate La Rubia – dla kogo?

Komu można polecić tę yerba mate? Na pewno miłośnikom yerby paragwajskiej, zwłaszcza takiej, która lepiej smakuje na ciepło. Nadaje się zarówno dla początkujących, chcących poznać smak Paragwaju jak i dla wytrawnych smakoszy. Nie spodoba się raczej miłośnikom smaków bardziej roślinnych i lżejszych mate argentyńskiej.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Kenia – herbata kenijska. Historia uprawy herbaty

Pierwsze plantacje powstały herbaciane w 1918 roku, a ich powodzenia skłoniło innych rolników do uprawy[...]

Jak herbata wpływa na organizm? Właściwości zdrowotne, nawodnienie, kaloryczność

Jak herbata wpływa na organizm? Właściwości zdrowotne, nawodnienie i kalorie Wpływ herbaty na zdrowie jest[...]

Nowoczesne technologie w parzeniu herbaty

Czajniki elektryczne, których używamy na co dzień nie są idealne. Osoby starające się oszczędzać energię[...]

Prezent dla yerbiarza. Co kupić fanowi yerba mate?

Święta zbliżają się wielkimi krokami i najwyższa pora pomyśleć o gwiazdkowych prezentach. Wiele osób chciałoby[...]

Świeża herbata z prowincji Darjeeling. Herbata Darjeeling

Ogrody w Darjeeling zostały założone przez Anglików w czasach kolonialnych. Wielki wpływ na ich powstanie[...]

Chashaku

Chashaku. Mała bambusowa łyżeczka służąca do odmierzania herbacianego proszku. Używany jest do przygotowania tradycyjnie japońskiej[...]

Wietnamska czarna herbata Golden Tippy organiczna: parzenie, opinie

Vietnam Golden Tippy to herbata czarna pochodząca z północy kraju, a konkretnie z prowincji Ha[...]

5 sposobów na herbatę, o których najprawdopodobniej nie słyszeliście

5 sposobów na użycie herbaty w nietypowych zastosowaniach: herbata jako odświeżacz powietrza, herbaciany barometr, płyn[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.