ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Archiwum kategorii: Publikacje

Publikacje dotyczące herbaty i kawy

Rooibos – właściwości, historia i sposób produkcji czerwonego naparu

Rooibos – właściwości, historia i sposób produkcji czerwonego naparu Rooibos to nie herbata, lecz czerwonokrzew[...]

Herbata Qian Liang – Hei Cha z Hunanu

Hunan, a konkretnie Anhua uchodzi za ojczyznę herbaty ciemnej Hei Cha. Większość osób zna przede[...]

Herbata z odchodów robaków – czym jest chong shi cha?

Chong shi cha – chińska herbata z odchodów robaków Istnieje pewna herbata, która budzi mieszane[...]

Szerbet. Przepis na turecki napój

Szerbet nie powinien być mylony z sorbetem, choć oba te przysmaki mają wiele wspólnego. Szerbet[...]

Czarna herbata z Yunnanu

Herbaty czarne z chińskiej prowincji Yunnan noszą ogólną nazwę Dian Hong. Oznacza ona tyle, co[...]

Czy cukier szkodzi właściwościom zdrowotnym herbaty?

Dlaczego nie warto słodzić herbaty? Wpływ cukru na zdrowotne właściwości naparu Nie trudno sobie wyobrazić,[...]

Skąd się biorą aromaty w herbacie? Chemia produkcji herbaty

Różne aromaty w herbacie czystej pochodzą, jak w przypadku wszystkiego co pachnie, ze związków chemicznych[...]

Herbata ajurwedyjska, jaką wybrać? Test dosha

Ajurweda to Tradycyjna Medycyna Indyjska licząca sobie już przeszło trzydzieści wieków. Sama nazwa oznacza wiedzę[...]

Prażona herbata Hojicha (japońska)

Herbata Hojicha powstała w 1920 roku w Kioto za sprawą pewnego sprzedawcy herbaty, któremu pozostała[...]

Zielona herbata wydłuża życie (1-MNA)

Co pewien czas nauka odkrywa nowe składniki herbaty i jej nowe właściwości prozdrowotne. Poszukiwanie eliksiru[...]

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.