ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Prawidłowe parzenie zielonej herbaty Sencha Satsuma jest bardzo proste. Tę herbatę zieloną można parzyć 3 razy i za każdym razem uzyskać smaczną herbatę.

  • Wystarczy 3 gramy liści zalać wodą o temperaturze 80 stopni Celsjusza i objętości 150 ml.
  • Pierwsze parzenie powinno trwać 1 minutę.
  • Drugie parzenie to 1 minuta i 15 sekund.
  • Trzecie parzenie wynosi 1 minutę i 20 sekund.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Jak opisać smak herbaty? Porady – analiza sensoryczna (część 3)

Stan liści herbacianych Pierwsze ocenie poddane zostają suche liście. Po pierwsze ocenia się jakość herbaty[...]

Sztuka herbaciana a filozofia

Herbata ma to do siebie, że nawet tańsza, niskiej jakości może być po prostu dobra.[...]

Herbata dla psa. Psia herbata

Weterynarze są zgodni: herbata w niewielkich ilościach nie zaszkodzi psu pod warunkiem, że nie jest[...]

Bodhidharma

Legenda głosi, że Bodhidharma miał problemy z zasypianiem w czasie całonocnych medytacji. Jako, że uważał[...]

Herbata Ahmad Tea Green Tea, opinie

Zielona herbata Ahmad Tea z dodatkiem Chun Me. Napar pachnie bardzo przyjemnie zieloną herbatą i[...]

Biała herbata Lipton White Tea Raspberry: opinie, recenzja

Torebki piramidki pachną przyjemną słodka maliną. Producent zaleca parzyć swoją herbatę ekspresową wodą o temperaturze[...]

Miodokrzew honeybush – herbatka bez kofeiny, dobra dla dzieci i nie tylko

Honeybush to ziołowa herbatka pochodząca z RPA. Jest tam zbierana, przetwarzana, w tym fermentowana jak[...]

Rooibos tea: produkcja. Jak produkowany jest rooibos? Uprawy

Uprawiany rooibos żyje około 6 lat z czego 4 lata to okres zbierania plonów. Sama[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.