Archiwum kategorii: Publikacje
Publikacje dotyczące herbaty i kawy
3 akcesoria do parzenia herbaty, które warto mieć
W parzeniu herbaty, oprócz tradycyjnych czajników i czarek, mogą przydać się zdobycze techniki. Polecam osobiście[...]
wrz
Bombilla do yerba mate: stalowa, niklowana, bambusowa, alpaka, srebrna
Bombilla może być wykonana z wielu różnych materiałów. Od różnych metali przez plastik, drewno, aż[...]
sie
Herbata miętowa: rodzaje. Mięta do picia – działanie
„Miętowy” zapach mięty to nic innego jak olejek eteryczny, który w niej występuje i zawiera[...]
sie
Ruanda FOP Rukeri – czarna herbata: parzenie, opinie
Herbatę zaparzyłam wodą o temperaturze 95 stopni. Użyłam 3 gramy suszu i parzyłam przez 2[...]
sie
Szlachetna herbata produkowana z udziałem koników polnych
Na Tajwanie istnieje owad z rodziny koników polnych, którego wdzięczna łacińska nazwa brzmi Jacobiasca formosana.[...]
sie
Yerba mate a Indianie i ich zwyczaje
Yerba mate była znana u Indian pod nazwą "ca-a", co w ich języku znaczyło roślinę,[...]
cze
Jaka jest historia yerba mate? (legenda)
Indianie z plemienia Gurani byli pierwszymi, którzy poznali yerba mate i jej działanie. Jak do[...]
cze
Świeża herbata Darjeeling First Flush 2018, opinie, parzenie
Wiosna przynosi wiele wyczekiwanych zmian. Wszystko jest świeże i nowe. W herbacianym świecie, także czeka[...]
cze
Po czym poznać dobrą herbatę? Herbaty dobrej jakości
Jakość to cecha, którą kierujemy się przy dokonywaniu wyborów w czasie zakupów niemalże wszystkiego. Często[...]
cze
Parzenie herbaty wodą z lodowca za 300zł
Najważniejszą jej cechą jest fakt, że była całkowicie odizolowana od ogólnoplanetarnego obiegu wody w przyrodzie[...]
maj