ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Hibiskus to bardzo kwaśna i zdrowa roślina, prosto z Egiptu, gdzie jest narodowym napojem.

Przepis na ice tea z hibiskusem

Parzenie hibiskusa jest proste i można to robić na dwa sposoby. Można zalać wrzątkiem i parzyć 8 minut lub zalać zimną wodą i „parzyć” nawet kilka dni.

My przygotowaliśmy hibiskus na zimno. Wystarczy dodać troszkę syropu trzcinowego i plasterek cytryny i gotowe.

Inną metodą przygotowania hibiskusa na zimno jest wlanie go (po zaparzeniu i ochłodzeniu) do spieniacza do mleka. Dodajemy trochę syropu trzcinowego i intensywnie spieniamy. Hibiskus zawiera nieco białka dlatego ładnie się pieni. Po chwili powstanie nam takie hibiskusowe piwko. Całość przelewamy do szklanki i gotowe! Piękne różowo-czerwone ice tea z hibiskusa na zimno. Jesteśmy przygotowani na lato!

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Dlaczego zielona herbata ma zielony smak? Green taste

Może kiedyś spotkaliście się przy opisie herbaty zielonej i czarnej z określeniem „green taste” lub[...]

Kawa americano: jak zrobić, proporcje, błędy, porady

Poprawne wykonanie Americano, wbrew pozorom nie jest takie proste. W wielu kawiarniach bezmyślnie wlewa się[...]

Jak parzyć japońską herbatę zieloną? Przewodnik

Czy wiesz, że herbata zielona jest najpopularniejszą herbatą w Azji? Jest najczęściej pita wśród herbat[...]

Do czego służy żeliwny czajnik?

Obecnie dostępne na rynku żeliwne czajniki nadają się nie tylko do grzania wody, ale także[...]

Najpopularniejsze chińskie herbaty z prowincji Anhui

Oto kilka propozycji ze słynnej prowincji Anhui, które każdy herbaciarz powinien znać. Produkcja herbaty w[...]

Zbiory herbaty w Darjeeling

Odkąd Dr. Archibald Campbell zasadził pierwsze krzewy herbaciane w Darjeelingu w roku 1839 do połowy[...]

Herbata kukicha, bocha, czy karigane

Herbata produkowana z samych patyczków to coś niecodziennego. Wielu herbacianych entuzjastów widząc ją po raz[...]

Iwan Czaj – rosyjska „herbata” (Wierzbówka kiprzyca)

Iwan czaj to napój przygotowywany z liści wierzbówki kiprzycy. Nie jest to wbrew nazwie herbata,[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.