Feel Green kosztuje niespełna 2zł za 70 g, dlatego od samego początku nie spodziewałem się rewelacji. Nie ma tutaj mowy o osobnym pakowaniu poszczególnych torebek, a okrągłe saszetki przypominają te z Sagi. Na opakowaniu znajdziemy przepis na naszą herbatę: producent zaleca parzyć wodą o temperaturze od 75 do 90*C i robić to 1-3 minuty. Na ostatnim obrazku jest filiżanka, więc przypuszczam, że jedną torebkę należy parzyć 120-150 ml wody. W takim wypadku pierwszy rysunek z czajnikiem (który może mieć i 330 ml) możemy pominąć.
Feel Green Zielona Herbata, ekspresowa aromatyzowana o smaku grejpfrutowym ze skórką grejpfruta, skład:
- mieszanka herbaty zielonej,
- aromat,
- skórka z grejpfruta.
Parzenie i smak herbaty Feel Green
Zieloną herbatę parzyłem 2 minuty wodą o temperaturze 80*C. Napar pachnie bardzo przyjemnie, jest wyjątkowo grejpfrutowy. Niestety o herbacianym zapachu możemy zapomnieć: aromat go zdominował. Kolor Feel Green przynosi ma myśl Gunpowdera. Ale już po pierwszym łyku przekonałem się, że ten ciemny odcień zupełnie nie znajduje swojego uzasadnienia w smaku. Napar Feel Green grejpfrutowej jest bardzo delikatny. Mimo moich usilnych starań i intensywnego siorbania, w smaku czuję tylko aromat grejpfruta i żadnej zielonej herbaty. Ot: zabarwiona woda grejpfrutowa.
Postanowiłem wrzucić 2 torebki herbaty ekspresowej Feel Green do 150 ml wody, ale i to nie dało żadnego herbacianego efektu. Szkoda.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata Kafar rooibos z pomarańczą 50g
Herbata rooibos słodkie espresso 50g
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos korzenne ciasteczko 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
189 Produkty
Herbata aromatyzowana
77 Produkty
Herbata zielona matcha
18 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
97 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
37 Produkty
Przeczytaj również
Co pije Tatar? Herbata Tatarska
Herbata Tatarska. Zagotować mleko (100 ml) i wodę (100 ml) w różnych naczyniach. Do gotującej[...]
wrz
Artystyczna herbata
Nie wiadomo dokładnie kiedy rozpoczęła się jej produkcja. Najprawdopodobniej wynaleziono ją jako ciekawostkę, aby bawić[...]
mar
Czy cascara to herbata? Kofeina w cascarze
W smaku cascara jest delikatnie słodka, w aromacie wyczuwa się rodzynki, czereśnie czy jabłka. Przy[...]
lip
Najdroższe herbaty na świecie. Najbardziej cenione herbaty świata
Może się wydawać, że herbata to napój codzienny i prozaiczny. Przy zakupie herbacianego suszu raczej[...]
gru
Prowincja Sychuan: historia herbaty w Chinach
Syczuan jest prowincją w południowo-zachodnich Chinach, która uchodzi za kolebkę upraw herbacianych w całych Chinach.[...]
maj
Herbaciarnia Smoczy Czajnik, Katowice
Wkrótce otworzymy dla Was lokal mogący pomieścić 20 osób w Katowicach przy ulicy Francuskiej 15.[...]
paź
Herbata Qian Liang – Hei Cha z Hunanu
Hunan, a konkretnie Anhua uchodzi za ojczyznę herbaty ciemnej Hei Cha. Większość osób zna przede[...]
wrz
Herbata Goishicha i Kombucha z Japonii
Goishicha to herbata japońska pochodząca z Otoyo w prefekturze Kochi. Jest to herbata fermentowana, której[...]
mar