ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Aracha to rodzaj japońskiej zielonej herbaty, której smak najbardziej zbliżony jest smaku surowych liści. Jedynej obróbce jakiej podlegają zebrane liście to proces suszenia. Charakteryzuje ją mocny goryczkowy, rześki smak i aromat świeżych liści. Susz  dość drobny, z dużą ilością pyłu i kawałkami łodyg.

Właściwości Arachy

Wzmacnia układ immunologiczny, doskonale oczyszcza organizm z toksyn i przyczynia się do zapobiegania chorobom nowotworowym, a to dzięki bardzo dużej ilości katechiny, jednego z najistotniejszych dla zdrowi składników zielonej herbaty.

Herbata zielona Aracha – jak parzyć?

Należy parzyć 3g na 150ml wody. Optymalna temperatura wody to  80ºC, czas 1 parzenia to 1 minuta, czas drugiego parzenia to 30 sekund. Koniecznie należy parzyć co najmniej dwukrotnie, ponieważ liście herbaty oddają w kolejnych parzeniach wiele istotnych mikroelementów.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Oryginalna tajska herbata na lodzie. Przepis jak zrobić mrożoną herbatę z Tajlandii

Najpopularniejsza herbata w Tajlandii to słynna tajska odmiana ice tea. Można ją kupić nie tylko[...]

Biała herbata Lipton White Tea Raspberry: opinie, recenzja

Torebki piramidki pachną przyjemną słodka maliną. Producent zaleca parzyć swoją herbatę ekspresową wodą o temperaturze[...]

Alternatywne metody parzenia herbaty

Podstawowe sposoby parzenia herbaty można podzielić na styl wschodni i zachodni. Czyli na technikę jakiej[...]

Kofeina w herbacie. Wpływ kofeiny na zdrowie

Chociaż kawa utrzymuje cię na nogach, herbata pomaga zachować spokój i koncentrację. Udowodniono, że teanina[...]

D: Dust, oznaczenie jakości herbaty

D: Dust jest to literowe określenie jakości suszu herbacianego. Oznacza, że herbata jest bardzo drobna[...]

Parzenie zielonej herbaty: Jak prawidłowo parzyć zieloną herbatę, poradnik

Czy zielona herbata musi być cierpka i niedobra? Nie! Rafał nie tyko pokaże, jak parzyć[...]

3 Comments

Herbata zielona Genmaicha, herbata z ryżem, popcornem; parzenie zielonej herbaty

Herbata zielona Genmaicha jest to herbata japońska, ale obecnie produkowana jest również w Chinach. Mai[...]

Analiza sensoryczna: jak degustować herbatę? (część 2)

Napar niezbędny do degustacji przygotować należy w specjalnym, standaryzowanym naczyniu które z angielskiego nazywa się[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.