Aracha to rodzaj japońskiej zielonej herbaty, której smak najbardziej zbliżony jest smaku surowych liści. Jedynej obróbce jakiej podlegają zebrane liście to proces suszenia. Charakteryzuje ją mocny goryczkowy, rześki smak i aromat świeżych liści. Susz dość drobny, z dużą ilością pyłu i kawałkami łodyg.
Właściwości Arachy
Wzmacnia układ immunologiczny, doskonale oczyszcza organizm z toksyn i przyczynia się do zapobiegania chorobom nowotworowym, a to dzięki bardzo dużej ilości katechiny, jednego z najistotniejszych dla zdrowi składników zielonej herbaty.
Herbata zielona Aracha – jak parzyć?
Należy parzyć 3g na 150ml wody. Optymalna temperatura wody to 80ºC, czas 1 parzenia to 1 minuta, czas drugiego parzenia to 30 sekund. Koniecznie należy parzyć co najmniej dwukrotnie, ponieważ liście herbaty oddają w kolejnych parzeniach wiele istotnych mikroelementów.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata Kafar rooibos z pomarańczą 50g
Herbata rooibos słodkie espresso 50g
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos korzenne ciasteczko 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
207 Produkty
Herbata aromatyzowana
78 Produkty
Herbata zielona matcha
19 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
5 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
97 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
37 Produkty
Przeczytaj również
Jak zrobić shake bananowy z zieloną herbatą, przepis na matcha shake
Jak zrobić pyszny, zdrowy shake bananowy na bazie zielonej sproszkowanej herbaty Matcha? Przepis jest bardzo[...]
kwi
Czarka energetycznej herbaty
Według medycyny chińskiej, każdy płyn czy pokarm posiada w sobie jakąś wartość energetyczną. Mamy jesień,[...]
paź
O: Orange, oznaczenie jakości herbaty
O: Orange to jedno z literowych oznaczeń jakości herbaty. Oznacza, że jest to herbata sporządzona[...]
Herbata zielona Kokeicha. Herbata ala makaron
Jak wygląda parzenie herbaty Kokeicha? To kolejna zaskakująca sprawa w tej herbacie, ponieważ używamy wody[...]
paź
Herbata w Wielkiej Brytanii
Wielka Brytania to kraj, który od dawna mocno kojarzy się z herbatą. W Europie to[...]
mar
Herbata: dlaczego nie czaj? Pochodzenie polskiego słowa herbata
Od lat herbata była znana jako zioło lecznicze, a nie jako napój codziennego użytku (a[...]
gru
Jak dobrze zaparzyć herbatę? Ile waży łyżeczka herbaty
4 najważniejsze zasady podczas parzenia herbaty: cytrynę dodajemy do herbaty po odcedzeniu liści, herbatę słodzimy[...]
kwi
Herbata czarna Lipton Yellow Label Tea: opinie, recenzja
Lipton Yellow Label Tea to klasyk wśród klasyków! Tę herbatę pije się na potęgę każdego[...]
kwi