Jedna z najlepiej sprzedających się herbat owocowych. Gorąca, kwaskowata, pikantna pomarańcza – tak najprościej może zostać opisana herbata owocowa Red Hot Orange. Podobnie do innych owocowych herbat, również ona nie zawiera kofeiny, dlatego świetnie nadaje się dla dzieci i kobiet w ciąży.
Ta herbata owocowa stanowi połączenie kilku rodzajów suszu, wśród których wymieniona powinna zostać: herbata z hibiskusem, herbata różana, herbata pomarańczowa oraz herbata grejpfrutowa. To napój, który doskonale sprawdzi się pity o słonecznym poranku i podczas deszczowego wieczoru. Dzięki zawartości czerwonego pieprzu, herbata owocowa Red Hot Orange jest genialnym napojem na jesień.
Herbata Porady
Jak parzyć herbatę owocową?
Herbata owocowa to właściwie napar. Nie ma tam herbaty więc i słowo to używane jest potocznie. W składzie naparów owocowych znajdziemy oczywiście owoce, suszone, liofilizowane oraz kandyzowane.
czytaj całość...Kolor i smak herbaty
To napar o intensywnym, rubinowym kolorze. W smaku lekka, orzeźwiająca, krągła, z przyjemnym połączeniem kwasowości i słodyczy oraz subtelnym, pikantnym finiszem.
Red Hot Orange – sposób parzenia
By uzyskać rubinową barwę napoju, a także charakterystyczny i oryginalny aromat, ta herbata owocowa powinna być parzona od 4 do 7 minut i należy zalać ją wodą o temperaturze około 95 stopni Celsjusza.
Skład: hibiskus, dzika róża, plasterki pomarańczy i grejpfruta, czerwony pieprz.
Waga: 100g
Czas parzenia herbaty
4-7 min
Temperatura parzenia herbaty
95°C
Ilość herbaty
3 g / 120ml
Wartość energetyczna
Wartość energetyczna 18g herbaty parzonej przez 6 minut 1 litrem wrzącej wody: 23KJ/6kcal, tłuszcz: 0g, węglowodany: 0,6g (w tym cukry: 0,4g) białko: 0g, sól: 0,03g
Bartek Hilszczański (zweryfikowany) –
Bardzo rzetelnie smaczny pomarańczowy owocowy napar z delikatnym pikantnym akcentem. Rewelacyjna intensywna czerwona barwa napary.