Krzewy, z których liści powstaje herbata Darjeeling FTGFOP1 Jungpana Inbetween, wzrastają w osławionej prowincji Darjeeling, w ogrodzie Jungpapa. Jak się do niego dostać? Okazuje się, że to nie lada wyzwanie, ponieważ nie dojedziesz tam samochodem. By znaleźć się w ogrodzie Jungpapa, miejscu upraw herbaty Darjeeling FTGFOP1 Jungpana Inbetween, przejdź przez niewielki mostek rzucony przez rzekę, a następnie pokonaj 150 metrów schodami liczącymi 380 stopni. Udało się, jesteś już prawie u celu. A teraz wyobraź sobie, że herbata Darjeeling FTGFOP1 Jungpana Inbetween, którą właśnie pijesz, tę samą drogę pokonuje na plecach tragarzy.
Listki herbaty zrywa się pomiędzy drugim a jesiennym zbiorem. Nazwa ogrodu – Jungpana – pochodzi od tybetańskiego „słodka dziewczynka”.
FTGFOPI, czyli Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe I, to oznaczenie herbat o liściach całych, najwyższej jakości, które powstają głównie w prowincji Darjeeling.
Wygląd, smak i sposób parzenia
Jej susz jest niejednorodny, a zrolowane listki ciemnobrązowe, z zielonymi i białymi tipsami. Napar jasny, przejrzysty, o bursztynowej barwie. W smaku delikatna, jedwabista, łagodna, słodka, świeża i kwiatowa. Zalecamy kilkukrotne parzenie Darjeeling FTGFOP1 Jungpana Inbetween. Naszym zdaniem najlepiej smakują trzy pierwsze ekstrakcje.
Skład: herbata czarna (100%)
Waga: 50g
Czas parzenia herbaty
1 – 3 min
Temperatura parzenia herbaty
90-93°C
Ilość herbaty
3 g / 120ml
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.