Wyśmienita zielona herbata Sencha z dodatkiem grzyba Kombucha. Wyciąg zastosowany w tej smacznej mieszance błyskawicznie rozpuszcza się po zaparzeniu herbaty. Mieszanka herbaty z dodatkami o lekkim, śliwkowym i mirabelkowym aromacie. Owocowy zapach sprawi, że nie będziecie mogli się od niej oderwać. Herbata zielona sencha Kombucha wspaniale orzeźwia!
Kombucha, nazywany jest także grzybem herbacianym lub grzybkiem japońskim. Kombuchę otrzymuje się w wyniku fermentacji słodkiej herbaty przez specjalnie przygotowaną kulturę drożdży wraz z koloniami bakterii. Dzięki kombuchy zyskujemy niepowtarzalne, słodko-kwaśne walory smakowe.
Herbata Porady Publikacje
Jak parzyć herbatę liściastą?
Osoby pijące herbatę liściastą na codzień mogą pomyśleć, że pytanie tego typu jest banalne, ponieważ parzenie herbaty liściastej i ekspresowej nie powinno się szczególnie od siebie różnić w teorii. Mimo to, wciąż częstym argumentem dla, którego wielu z nas wybiera herbatę w torebce jest pogląd, że sypaną parzy się trudniej[...]
czytaj całość...Kolor i smak naparu
Napar jasny, zielonożółtej barwy. W smaku, herbata zielona sencha Kombucha jest lekka, orzeźwiająca, z morelową słodyczą, która pozostaje długo na brzegach języka. Wyczuwalne rozbudowane nuty owocowe: białe winogrona, lekkie, żółte owoce i słodycz moreli. Polecamy kilkukrotne parzenie, najlepiej smakują naszym zdaniem pierwsze dwie ekstrakcje.
Skład: zielona herbata, proszek Kombucha (maltodekstryna, cukier, woda, mieszanka ziół: jeżyny, maliny i liście truskawek, trawa cytrynowa, korzeń kalamusa; zielona herbata, kultury kombucha), aromaty, kwiaty malwy
Waga: 50g
Pochodzenie: Chiny
Czas parzenia herbaty
2-3 min
Temperatura parzenia herbaty
75-80°C
Ilość herbaty
2-3 g / 120ml
[email protected] (zweryfikowany) –
Bardzo dobra herbata naprawdę godna polecenia.