Czarna herbata Yamabuki Nadeshiko pochodzi z Shizuoki w Japonii. Liście są najpierw produkowane jako zielona herbata, a następnie mieszane z czarną pleśnią Koji w celu wywołania fermentacji. Po tygodniu liście są suszone. Taki proces produkcji gwarantuje, że herbata będzie wyjątkowa i niezrównanie ciemna.
Produkcja herbaty Yamabuki Nadeshiko rozpoczyna się w taki sam sposób, jak tradycyjnej zielonej herbaty: utlenianie liści jest zatrzymywane poprzez gotowanie na parze, a następnie liście są zwijane i ostatecznie suszone. W tym momencie pozostaje klasyczna herbata Aracha. Liście herbaty są następnie zwilżane, a następnie mieszane z czarnymi ziarnami Koji w celu zainicjowania fermentacji. Proces fermentacji trwa 10 dni, po czym przeprowadzane jest ostateczne suszenie liści.
Herbata o ciemnym naparze z nutami drzewnymi, lekko owocowymi i orzechowymi.
Czajnikowy TV Herbata
Benifuki. Czarna herbata z Japonii
Każdy kto myśli, że Japonia to kraj herbaty zielonej... będzie miał rację. Nie da się zaprzeczyć, że jest to dominujący kolor herbaty zarówno w produkcji, eksporcie jak i spożyciu miejscowym i guście Japończyków. Nie oznacza to jednak, że nie produkuje się w Japonii herbaty czarnej.
czytaj całość...Skład: herbata czarna (100%)
Made in Japan. Wyprodukowano w Japonii.
Waga: 20g
Czas parzenia herbaty
1-3 min
Temperatura parzenia herbaty
90-95°C
Ilość herbaty
3 g / 120ml
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.