Wśród niezliczonych rodzajów angielskich mieszanek herbat, które są obecnie oferowane, tradycyjne klasyki nadal należą do najpopularniejszych. Nasza Herbata czarna Leaf Blend English Breakfast Tea oparta jest na tradycyjnej recepturze i składa się w 50% z wyselekcjonowanych góraskich herbat cejlońskich oraz w równych porcjach wysoce aromatycznych herbat liściastych Assam i Java. Dzięki delikatnemu i pikantnemu smakowi mieszanka ta jest idealnym towarzyszem porannych tostów z miodem lub dżemem, ale także idealnie nadaje się do popołudniowej herbaty z ciastem, ciastkami lub bułeczkami z bitą śmietaną.
Herbata Porady Publikacje
Czym różni się herbata English Breakfast od Irish Breakfast i English Afternoon?
Herbata czarna English Breakfast (angielska śniadaniowa) daje mocny napar o pełnym body. Pierwotnie w jej składzie znajdowała się tylko chińska herbata, jednak obecnie jest to blend (mieszanka) chińskiej i ceylońskiej herbaty. Zdarza się, że w śniadaniowej angielskiej herbacie znajdują się również liście z Assamu, Afryki i Indonezji. Jej intesywny smak[...]
czytaj całość...Skład: herbata czarna Cejlon, herbata czarna Assam, herbata czarna java
Waga: 50g
Czas parzenia herbaty
3-5 min
Temperatura parzenia herbaty
95°C
Ilość herbaty
3 g / 120ml
WilliamWillson (zweryfikowany) –
Wyśmienita! Wprawdzie pikantnych smaków z opisu trudno tu znaleźć, to nie ma się do czego tu przyczepić. Piękny, pomarańczowo-miodowy kolor naparu, smak słodowo-czekoladowy, lekko słodkawy, ale bez akcentu goryczki („rozlewa się” ona w całości smaku naparu). Posmak kremowości jakby wprost zapraszający do podania ja z mlekiem i cukrem (bez tego jest bardzo dobra). Smak utrzymuje się w kolejnych parzeniach. Piłem wcześniej mieszankę w dodatkiem herbaty kenijskiej, ale ta jest wyraźnie lepsza.