Zgadnijcie, co piecze się w piekarniku! Pieczone jabłka kojarzą się ze świętami i zainspirowały nas do stworzenia mieszanki na bazie rooibosa i przysmaku „dla dorosłych” eggnog (likier jajeczny) dopełnionego aromatycznymi przyprawami.
Czajnikowy TV Herbata Publikacje
Rooibos herbata z Afryki, jaka najlepsza, wszystkie właściwości
Czerwona herbata rooibos. Ileż razy słyszeliśmy takie określenie. Wciąż zatem warto podkreślać, że rooibos nie jest herbatą, lecz rośliną z nią niespokrewnioną. Jako pierwszy opisał ją Carl Peter Thunberg, Szwedzki botanik, będący uczniem Linneusza i tak jak on również zajmujący się botaniką. Ukończywszy studia wybrał się w długą podróż badawczą[...]
czytaj całość...Skład: rooibos, jabłko, aromat, cynamon, liście słodkich jeżyn, anyż gwiaździsty, goździki
Waga: 50g
Czas parzenia herbaty
8-10 min
Temperatura parzenia herbaty
95°C
Ilość herbaty
3 g / 120ml
Wartość energetyczna
Wartość energetyczna 10g herbaty parzonej przez 5 minut 1 litrem wrzącej wody: 18KJ/4kcal, tłuszcz: 0g, węglowodany: 0g (w tym cukry: 0g) białko: 0g, sól: 0,03g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.