Herbata czarna cynamonowo pomarańczowa
Najlepsza herbata o pomarańczowym smaku z dodatkiem cynamonu, goździków i pikantnego kardamonu. Mieszanka herbaty czarnej i przypraw świetnie rozgrzewa, a jej aromat wprawia w zimowy wieczorny klimat.
Napar jasny, przejrzysty, o złoto-pomarańczowej barwie. W smaku bardzo przyjemna, delikatna, gładka, słodka, z wyczuwalną nutą pomarańczy i cynamonu, pozostawia długi, słodki posmak na języku. Można parzyć kilkukrotnie, polecamy dwa, trzy razy.
Herbata Porady Publikacje
Zasady parzenia herbaty, 10 porad jak parzyć herbatę – sekrety
Herbatę można zaparzyć na wiele sposobów. Jest kilka zasad, którymi musicie się kierować ale cała reszta leży zupełnie w Waszej gestii. Po pierwsze poszczególne herbaty wymagają określonej temperatury wody.
czytaj całość...Skład: herbata czarna, cynamon, skórki pomarańczy, anyż, goździki, aromat, kardamon
Waga: 50g
Pochodzenie: Sri Lanka
Czas parzenia herbaty
2-3 min
Temperatura parzenia herbaty
95°C
Ilość herbaty
2-3 g / 120ml
Hrafn (zweryfikowany) –
Chyba ciężko o lepszą czarną na zimę. Pyszna i świetnie rozgrzewa. Taka prosta… A zwyczajnie rewelacyjna.
Joanna (zweryfikowany) –
Rewelacyjna herbatka. Lekko kwaskowata nuta pomarańczy, delikatny zapach cynamonu.