Łagodna i bardzo aromatyczna herbata liściasta z dobrze rozwiniętymi liśćmi średniej wielkości, z wieloma złotymi tipsami. Herbata najwyższej jakości, miękka i aromatyczna, o lekkiej, dymnej słodyczy. Herbata czarna Golden Nepal pochodzi z małych plantacji. Są to firmy rodzinne bez własnych zakładów produkcyjnych. Aromatyczna i szlachetna czarna herbata Golden Nepal produkowana jest głównie z chińskich hybryd, na wysokości od 1000 do 2000 m n.p.m. Ze względu na małą powierzchnię upraw, herbaty nepalskie są dostępne tylko w niewielkich ilościach.
Czajnikowy TV Herbata Publikacje
Herbata z Nepalu. Herbata Nepalska rodzaje i zbiory
Herbata nepalska produkowana jest w sześciu najbardziej znanych regionach Ilam, Panchthar, Dhankuta, Terhathum, Sindhulpalchok i Kaski, które umiejscowione są na wysokości 1,5 – 3,5 tyś m n.p.m.
czytaj całość...Herbata Golden Nepal – wygląd i smak
Jej napar jest lekki, brak w nim ziemistego posmaku, da się wyczuć za to delikatną nutę słodyczy. Smak herbaty, mimo swojej prostoty i gładkości, pozostanie w Twojej pamięci jeszcze na długo po wypiciu. Kolor naparu jest wyrazisty – jest to ciemnozłota barwa.
Skład: herbata czarna (100%)
Waga: 50g
Czas parzenia herbaty
1-3 min
Temperatura parzenia herbaty
95°C
Ilość herbaty
3 g / 120ml
CZarnyZiutek (zweryfikowany) –
98 stopni, dwie minuty. Smak jest przyjemny, wydaje się pełny bez nadmiernej gorzkości.