Herbatka na bazie rooibosa, w której śmiało można zanurzyć piernikowego ludzika. Karmel, kawałki orzechów, różowe ziarna pieprzu i kryształki cukru – to właśnie te składniki tworzą prawdziwie magiczną, świąteczną mieszankę o wspaniałym zapachu i smaku. Kremowe nuty wanilii w połączeniu ze smakiem palonego karmelu i sekretnymi przyprawami z orientu snują opowieść bogatą w wyjątkowe doznania smakowe, które łączy jedno: rozpływająca się w ustach słodycz i delikatna pikantność. Taka właśnie jest herbata rooibos korzenne ciasteczko.
Czajnikowy TV Herbata Publikacje
Rooibos herbata z Afryki, jaka najlepsza, wszystkie właściwości
Czerwona herbata rooibos. Ileż razy słyszeliśmy takie określenie. Wciąż zatem warto podkreślać, że rooibos nie jest herbatą, lecz rośliną z nią niespokrewnioną. Jako pierwszy opisał ją Carl Peter Thunberg, Szwedzki botanik, będący uczniem Linneusza i tak jak on również zajmujący się botaniką. Ukończywszy studia wybrał się w długą podróż badawczą[...]
czytaj całość...Jeśli pragniesz celebrować momenty wyjątkowo, sięgnij po rooibos. Ta herbata bez kofeiny będzie doskonała zarówno jako herbata dla dzieci, jak i herbata dla kobiet w ciąży. Celebrujcie każdą chwilę! Najlepiej będzie to robić razem – rodzinnie przy wspólnej herbatce. Herbata rooibos korzenne ciasteczko to idealna propozycja nie tylko na święta. Gwarantujemy, że jej zespołowe przyrządzanie sprawi, że każdy dzień spędzony we wzajemnym towarzystwie będzie szczególny!
Skład: rooibos, jabłko, kawałki kremowo-karmelowe (słodzone zagęszczone mleko odtłuszczone, cukier, glukoza, melasa, tłuszcz maślany, substancja zwilżająca: sorbitol, emulgator: mono- i diglicerydy jadalnych kwasów tłuszczowych), aromat, kawałki orzechów (cukier, orzechy laskowe, cukier inwertowany), kawałki cynamonu, cukrowe pierniki (cukier, mąka ryżowa, olej i tłuszcz roślinny (rzepakowy, rzepakowy (utwardzony)), skrobia ziemniaczana, barwnik E 150c), kryształki cukru (cukier, mąka ryżowa, olej ryżowy skrobia ziemniaczana, aromat), różowy pieprz.
Waga: 50g
Czas parzenia herbaty
4-7 min
Temperatura parzenia herbaty
95°C
Ilość herbaty
3 g / 120ml
Wartość energetyczna
Wartość energetyczna 10g herbaty parzonej przez 5 minut 1 litrem wrzącej wody: 18KJ/4kcal, tłuszcz: 0g, węglowodany: 0g (w tym cukry: 0g) białko: 0g, sól: 0,03g
Żaneta Grządziel (zweryfikowany) –
Aromat jest słodki, prosty. Przez nuty korzenne troszkę gryzie po nosie.
Słodki, troszkę rozgrzewający smak.
Na chłodny wieczór jak znalazł. Zbyt często nie da rady tego pić.
Olga Ostrowska (zweryfikowany) –
Nie przypadła mi do gustu. Słodko-korzenny, wyczuwalnie nienaturalny smak w połączeniu z owocowymi nutami. Niesympatyczna. 1/5