Pyszna czarna herbata z orzechowo-czekoladowymi nutami. Głęboki smak liści czarnej herbaty urozmaicają nuty czekolady i orzecha laskowego. Ziarna kakao to kolejny ciekawy składnik mieszanki – to one nadają czekoladowego posmaku, a w połączeniu z orzechami laskowymi dają delikatny posmak nutelli! Zalecamy „podkręcenie” herbaty aromatyzowanej mlekiem i cukrem, aby w pełni poczuć jej czekoladowe nuty.
Herbata Porady Publikacje
Zasady parzenia herbaty, 10 porad jak parzyć herbatę – sekrety
Herbatę można zaparzyć na wiele sposobów. Jest kilka zasad, którymi musicie się kierować ale cała reszta leży zupełnie w Waszej gestii. Po pierwsze poszczególne herbaty wymagają określonej temperatury wody.
czytaj całość...Jak smakuje herbata czarna orzechowa?
Napar mętny, ciemny, brązowo-czerwonej barwy. Herbata czarna orzechowa w smaku jest intensywna, nieco goryczkowa, krągła z wyczuwalną nutą orzechów i mlecznej czekolady na finiszu. Rekomendujemy jedno dłuższe parzenie, aby w pełni delektować się jej wyjątkowymi dodatkami smakowymi.
Skład: herbata czarna, ziarna kakao, pokruszone orzeszki laskowe, aromat
Waga: 50g
Czas parzenia herbaty
2-3 min
Temperatura parzenia herbaty
95°C
Ilość herbaty
2-3 g / 120ml
Oczi92 (zweryfikowany) –
Mówiąc szczerze czegoś takiego jeszcze w życiu nie piłem (a trochę zdążyłem już spróbować). Bardzo dobra herbata (chociaż nie mam pojęcia jaki gatunek konkretnie, szkoda, że nie ma informacji w opisie, listki drobne i okrągłe – „kuleczki”) chociaż pijąc ją czuć dominację orzecha i czekolady. Bardzo ciekawy napar i na prawdę pyszny. Aromat i smak orzecha z czekoladą świetnie się komponują i na pewno zamówię ją jeszcze nie raz.
Katiusza (zweryfikowany) –
Najlepsza herbata, jaką w życiu piłam, bardzo polecam!
Claudi (zweryfikowany) –
Ta propozycja, to ulubiona herbata mojej córki. Zakochała się w niej od pierwszego spróbowania. Wyczuwalna nuta orzechowa sprawia, że nie tylko smak, ale również i aromat jest naprawdę uroczy. Jeśli ktoś lubi smakowe herbaty, to warto jej spróbować. Można przyrządzić ja z mlekiem, ale wtedy (moim zdaniem) trzeba użyć więcej suszu, żeby była bardziej intensywna.